29.04.2023
PhDr. Mgr. Ivan Langr

Týdeník Ivana Langra/ 1. 5. - 7. 5. 2023

Pracovní program náměstka primátora Ivana Langra na aktuální týden.

PO - státní svátek

 

Vzdělávání

Na pravidelné poradě odboru (ST 8.00) budeme diskutovat problematiku vzdělávání ukrajinských dětí v našich školách za období prvního pololetí, ale probereme i taktiku na nové mimořádné zápisy (budou ze zákona v červnu, zatímco ty pro tuzemské děti se uskutečnily už 20. dubna!), protože situace v libereckých školách není jednoduchá. Pro sledování zápisů je možné tradičně využít náš portál (klikněte). Jen upozorňuji, že veškerá vstupní data je nutné brát s určitou rezervou, protože pocházejí ze státního registru obyvatel, který je nepřesný.

Sejdu se s ředitelem ZŠ Lesní Jiřím Dvořákem (ST 14.00), abychom diskutovali provozní záležitosti školy.

Jako každé čtvrteční dopoledne vyhradím čas návštěvám základních a mateřských škol. Témata budou jasná - energetická výzva, vzdělávání ukrajinských žáků, zbývající kapacity škol, individuální vyhodnocení map škol (ČT od 9.00).

Zúčastním se výjezdu ředitelek a ředitelů ZŠ do Smržovky, kde budeme debatovat řadu vzdělávacích témat (ČT 14.00).

Dále mj. pracuji na aktivitách projektu proti šikaně a dětskému násilí ve školách Princezna Julie (příprava školení pro metodiky prevence a letáku pro žáky/rodiče), na vyhodnocení tzv. map škol nebo na revizi strategie pro zvyšování kvality vzdělávání.

 

Kultura a cestovní ruch 

Na poradě odboru (ST 8.00) budeme hovořit o pokračování některých aktivit po ukončení projektu Liberec2028 (dotační fond města se speciálním programem aj.), o letním programu na náměstí či o oslavách 130. výročí dokončení historické radnice (30/9/1893).

 

Ostatní aktivity

Porada vedení (ST - 9.00 - 11.00).

Slavnostní zahájení Anifilmu (ÚT 19.00).

Tisková konference po radě města (ST 13.00).

Tisková konference DFXŠ k nové sezóně (PÁ 9.00).

Oslavy 140. výročí budovy DFXŠ (SO 20.30).

 

Před schválením

Zasedá rada města (ÚT 9.00), kam posílám jen materiály operativní povahy.

 

Zpráva o lobby za předchozí týden

V minulém týdnu (24. 4. - 30. 4. 2023) jsem se na svou či jejich žádost sešel k separátnímu jednání s (mimo sektor veřejné správy v nejširším slova smyslu):

R. Vrátný, P. Coufal (LISTEM21) - správní rada

O. Severa (UniCredit Bank) - finanční gramotnost žáků

Nastavení cookies